Varaston ulkoistaminen mullisti Emma’s & Mama’sin liiketoiminnan

Verkkologistiikalta hoituu verkkokaupan varastointi, tilausten vastaanotto, pakkaaminen ja lähettäminen. Eli käytännössä kaikki. Saattaa olla päiviä, että käyn ainoastaan päivän päätteeksi katsomassa, paljonko tavaraa on tänään lähtenyt maailmalle.

– Emma Varis, Emma’s & Mama’s -verkkokaupan perustaja

Emma’s & Mama’s on Etelä-Pohjanmaalta käsin operoiva menestyvä lifestyle-, sisustus- ja lahjatavaraliike. Pienestä verkkokaupasta vuonna 2015 lähtenyt liikeidea on kasvanut lyhyessä ajassa tuottoisaksi usean henkilön työllistäväksi bisnekseksi. Verkkokaupan varaston ulkoistaminen Verkkologistiikalle mullisti Emma’s & Mama’sin liiketoiminnan.

Alun perin Emma’s & Mama’sin perustaja Emma Varis pyöritteli toimintaa kotoaan käsin. Monitoiminainen hoiti aluksi monen muun verkkokauppiaan tavoin kaiken itse: tuotteiden sisäänoston, varastoinnin, tilausten vastaanoton sekä pakkaamisen ja lähettämisen. Myynnin kasvaessa verkkokaupan varastointi ja pakkaaminen muuttui liian suureksi taakaksi:

”Kun verkkokauppamme suosio lähti kunnolla kasvuun, tuotteiden pakkaaminen muodostui esteeksi myynnille. Jouduttiin siis jarruttelemaan myyntiä, koska pakkaamisessa ei pysytty enää mukana”, Emma kuvailee.

Verkkokaupan varaston ulkoistaminen Verkkologistiikalle

Ulkoistettuaan verkkokaupan varaston Verkkologistiikalle, Emma pystyi keskittymään kunnolla liiketoimintansa kasvattamiseen. Nykyään myös Seinäjoella sijaitseva kivijalkakauppa vaatii paljon kauppiaan aikaa.

”Verkkologistiikalta hoituu verkkokaupan varastointi, tilausten vastaanotto, pakkaaminen ja lähettäminen. Eli käytännössä kaikki. Saattaa olla päiviä, että käyn ainoastaan päivän päätteeksi katsomassa, paljonko tavaraa on tänään lähtenyt maailmalle.”

Personoitu ja brändin näköinen paketointi on Emma’s & Mama’sille erityisen tärkeää. Verkkokaupan varastointi oli ennen ulkoistettu eräälle suurelle kotimaiselle toimijalle, mutta kaupan tarpeisiin räätälöity palvelu ei ollut mahdollista suuren logistiikkayrityksen kanssa.

”Meillä on omat teipit ja pakkausmateriaalit sekä vaihtuvat kampanjamateriaalit jne. Kaikki paketit räätälöidään meidän näköisiksi ennen lähettämistä. Kaikki tällainen hoituu Verkkologistiikalla tosi helposti”, kauppias kiittelee.

Verkkokaupan varastointi ja pakkaaminen itse on hölmöintä, mitä pieni yritys voi tehdä

Kuka tahansa pystyy nykyään perustamaan oman verkkokaupan pienellä vaivalla. Jos tuote ja markkinointi on kunnossa, verkkokauppa myös kannattaa. Liian moni lupaava verkkokauppa kuitenkin kaatuu, koska varastointi, pakkaaminen ja tuotteiden lähettäminen muodostuvat liian suureksi taakaksi. Verkkologistiikka tarjoaa tähän helpon ratkaisun: verkkokaupan varaston ulkoistaminen.

”Mehän säästetään päivittäin ihan valtavasti meidän omia resursseja, kun verkkokaupan varastointi ja pakkaaminen on ulkoistettu. Pystytään tekemään sitä missä me ollaan hyviä. Ajan ja hermojen säästö on tosi merkittävä.”

Emma’s & Mama’sin myynti on vahvasti sesonkiluonteista, ja suurin piikki sijoittuu joulun alle. Kiitosta Emmalta saa myös Verkkologistiikan palvelun joustavuus ja skaalautuvuus tarvittaessa:

”Joulusesonki on meillä ihan valtava. Mehän tarvitaan joulun alla käytännössä lisää hyllyjä tuotteiden varastointiin. Ei pystyttäisi millään hallinnoimaan näin isoja tilausmääriä itse. Olemme kaksi kertaa viimeisen vuoden aikana tarvinneet lisää tilaa varastolta, ja sitä on järjestynyt yhdellä puhelinsoitolla.”

”Suosittelisin Verkkologistiikkaa kaiken kokoisille yrityksille, jotka haluavat ulkoistaa verkkokaupan varastoinnin. Pidin spontaanin puheen Verkkologistiikan 5-vuotiskekkereissä, jossa kerroin, että monesti tuntuu kuin olisimme heidän ainoa asiakkaansa. Kaikki muut kauppiaat sanoivat samaa. Verkkologistiikan kaikki asiakkaat ovat heidän tärkeimpiä asiakkaitaan. Aika mahtavaa, että voi saada sellaisen vaikutelman aikaan.” -Emma Varis, Emma’s & Mama’s

Jumittaako verkkokauppasi varastointi ja pakkaaminen kasvua? Unohda takahuoneessa näpertely. Me hoidamme logistiikan, sinä myynnin kasvattamisen. Ota yhteyttä niin hierotaan sinulle sopiva diili.

Kysy verkkokaupallesi sopivaa palvelua

Ota yhteyttä